UNICEF investeert 100.000 dollar in humanitaire blokketen- en cryptoprojecten.

Het UNICEF crypto-fonds wil starters met een blokketen ondersteunen die zich bezighouden met COVID-19 en humanitaire uitdagingen in opkomende landen. De organisatie is van plan om 100.000 dollar uit te geven om het project te ondersteunen.

Het United Nations International Children’s Fund heeft de afgelopen jaren een grote belangstelling getoond voor open source technologie. De belangstelling heeft ertoe geleid dat de organisatie heeft geïnvesteerd in een aantal van de starters die hun doelstellingen hebben afgestemd op UNICEF en die opereren met behulp van blokketentechnologie.

De organisatie doet ook meer inspanningen op dat gebied om haar betrokkenheid bij technologiegedreven startups verder uit te breiden.

Een investeringsadviseur van UNICEF Ventures, Cecilia Chapiro, heeft onlangs onthuld dat de organisatie vier jaar geleden haar innovatiefonds heeft uitgerold ter ondersteuning van opkomende technologieën die in ontwikkelingslanden zijn gebouwd. Sindsdien heeft het meer dan 50 starters in 35 landen ondersteund. Volgens haar wil het fonds starters helpen om te groeien, wat ten goede komt aan kinderen in opkomende landen.

We investeren in technologieën die het potentieel hebben om miljarden mensen te beïnvloeden, vooral kinderen in opkomende landen„, zei ze.

Chapiro zei dat de interesse van UNICEF in blokketentechnologie het sterke geloof van de organisatie is dat technologie een enorme impact zal hebben op het wereldwijde milieu. De innovatie financieringsafdeling van UNICEF, daarom, investeerde $100.000 om zes starters te financieren.

In oktober vorig jaar lanceerde UNICEF, in samenwerking met Ethereum Foundation, een cryptokapitaalfonds. Chiapiro zei dat het crypto-fonds hetzelfde doel heeft als het innovatiefonds. Het enige verschil is dat het eerstgenoemde fonds strikt in Bitcoin Up is gemaakt.

Het innovatiefonds stelt bedrijven in staat om door middel van hun deelname een jaar lang portefeuille-ervaring op te doen. Chiapiro zei dat UNICEF de fondsen investeert in bedrijven met projecten die kunnen worden versterkt en herzien, wat verschillende gebruikers ten goede zal komen. Zelfs na het eenjarige programma biedt UNICEF nog steeds ondersteuning en koppelt ze aan extra investeerders.

UNICEF doet enorme investeringen in crypto

Op 20 juni was UNICEF in het nieuws toen de organisatie haar grootste crypto-investering deed. Het besteedde ongeveer 28.000 (125 ETH) in acht open-source technologiebedrijven. Kort na deze investering onthulde UNICEF zijn plannen om nog eens $100.000 aan zowel crypto als Amerikaanse dollars te investeren in bedrijven die te maken hebben met de COVID-19 pandemie en andere wereldwijde uitdagingen die de wereld beïnvloeden.

Tijdens de vorige investeringsronde profiteerde StaTwig, een in India gevestigde startende onderneming, van het fonds. UNICEF investeerde in eerste instantie ook in de in Mexico gevestigde start-up OS-stad.